Vincent Kompany wordt cafébaas

Vrijdag opent aan de Grote Markt in Brussel 'Good Kompany', een nieuw initiatief van Rode Duivel Vincent Kompany. In deze 'sportsbar' worden de belangrijkste sportevenementen uitgezonden. Later opent op de Groenplaats in Antwerpen een tweede filiaal. Dat werd donderdag in een persbericht bekendgemaakt.

"De grote sportevenementen brengen mensen samen en ik hou van die verenigende kracht", aldus de aanvoerder van de Rode Duivels, ook bezieler van de voetbalclub BX Brussels. "Er passeerde in Brussel en Antwerpen een mooie opportuniteit om daar een horecaconcept rond te bouwen dat gericht is op de beleving van die sportwedstrijden. De locaties zijn top en zullen hopelijk mee zorgen voor een goede ambiance. Iedereen is welkom om een glas te komen drinken!"

Kompany gaf een team van horecaspecialisten de opdracht om het klassieke concept van de Amerikaanse 'sportsbar' in een nieuw kleedje te steken. "De focus ligt volledig op samen plezier maken met vrienden, lekker eten en drinken en genieten van een spannende wedstrijd", zo klinkt het.

De modernste technologische snufjes en gadgets zullen aangewend worden "in functie van de beleving". Zo kunnen bezoekers het van tafel tot tafel tegen elkaar opnemen in het videospelletje 'Pong', verder zijn er ook 'led walls' waarop berichten uitgewisseld kunnen worden. Betalen kan via de smartphone, "er is zelfs een ludieke 'Tournee Generale'-app".

Na de sportwedstrijden is het de bedoeling dat 'Good Kompany' zich transformeert tot een loungy club, "waar regelmatig gerenommeerde dj's of opkomende talenten zullen optreden, zodat het feest kan doorgaan tot in de vroege uurtjes".

349 keer gelezen