Seizoen voorbij voor Junior Malanda

Junior Malanda is out voor de rest van het seizoen. De verdedigende middenvelder van het Duitse Wolfsburg staat zes tot acht weken aan de kant met een gescheurde binnenste knieband.

Daarnaast is ook zijn meniscus geraakt. Een operatie is echter niet aan de orde. "Dat is een geluk bij een ongeluk", verklaarde Wolfsburg-coach Dieter Hecking woensdag na de training.

De 19-jarige Malanda liep de blessure dinsdagavond op in de halve finale van de Duitse Beker, die door Wolfsburg met 2-0 verloren werd tegen Borussia Dortmund. De voormalige speler van Zulte Waregem moest in de 83ste minuut noodgedwongen het veld verlaten, nadat hij in botsing kwam met Dortmund-speler Sokratis.

"Junior had een geluk bij een ongeluk", stelde Hecking. "Had hij zoals gevreesd een gescheurde kruisband opgelopen, dan was hij een half jaar out. Nu zal hij ten laatste bij de voorbereiding op het nieuwe seizoen opnieuw beschikbaar zijn."

"Het is bijzonder jammer voor hem", vervolgde Hecking. "De voorbije weken had hij zich binnen de ploeg verzekerd van een zeker aanzien. De andere spelers zagen dat hij een jonge speler is die ook verantwoordelijkheid kan opnemen."

245 keer gelezen