Standard is boos op scheidsrechters

Standard wil rond de tafel gaan zitten met de verantwoordelijken van de centrale scheidsrechterscommissie. De Rouches willen op deze manier een oplossing zoeken voor, wat volgens hen, de vele scheidsrechterlijke fouten waar zij dit seizoen het slachtoffer van zijn. Standard-trainer Guy Luzon verklaarde gisteren na de match dat ze "niet enkel tegen Genk speelden, maar ook tegen de scheidsrechter."

Op zijn website haalt Standard enkele fases aan waarin de club naar eigen zeggen benadeeld werd door de spelleiding. Concreet gaat het over de laatste wedstrijd tegen Genk. Daar vinden ze dat de tweede gele kaart voor Yoni Buyens onterecht was. Ook klagen ze over een onterechte buitenspelfase met Bulot en Ezekiel én hadden ze nog een strafschop moeten krijgen. Uit de wedstrijd Zulte Waregem-Standard van vorige week vinden ze dat Sylla een rode kaart had moeten krijgen. Het was uitgerekend Sylla die voor Zutle Waregem de score opende. Tenslotte wijst Standard op de handsbal van Kouyaté in Lokeren-Anderlecht die niet gezien werd door de ref.

“Wij beseffen dat scheidsrechters mensen zijn die fouten kunnen maken. Maar over een hele competitie beschouwd moet er een evenwicht zijn. Het is onze vaststelling dat dit evenwicht vandaag niet wordt gerespecteerd” zeggen de Luikenaars. “Wij hebben het gevoel punten te verliezen door de arbitrage, terwijl andere clubs er winnen”, verwijzend naar de niet-gefloten strafschop na de handsbal van Kouyaté.

“Standard wenst een vergadering met de verantwoordelijken van de CSC om op een constructieve manier te overleggen, zodat er oplossingen worden gevonden.” Scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen reageerde al dat het benadelen van een bepaalde ploeg compleet uit de lucht gegrepen is. Hij staat wel open voor een dialoog met Standard.

 

 

 

72 keer gelezen