Antwerp verwerpt voorstel Wauters

Voetbalclub Antwerp heeft een voorstel van oud-voorzitter en schuldeiser Eddy Wauters verworpen. Dat meldt Gazet van Antwerpen. Nu dreigt degradatie naar derde klasse voor ‘The Great Old’. Beide partijen moesten een akkoord bereiken opdat Antwerp bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) aanspraak kon maken op een licentie voor volgend seizoen.

Vorige week raakte bekend dat Antwerp geen licentie kreeg voor tweede klasse. De reden was een schadeclaim van 5 miljoen euro van oud-voorzitter Eddy Wauters. Aan Stadion verklaarde Wauters dat hij Antwerp een voorstel zou doen om de schadeclaim af te lossen. Antwerp heeft dit voorstel nu geweigerd. “Dit is dus een situatie waarbij de man die de club in het verleden al eens naar de verdoemenis heeft geholpen, de club nu ook helemaal wil kapotmaken”, reageerde  Antwerp-manager Gunther Hofmans.

Antwerp ging in beroep en wil zijn licentie voor volgend jaar alsnog behalen voor het BAS. Maar dat ziet er nu dus slecht uit. Als Antwerp geen licentie krijgt, moet het volgend jaar in derde klasse uitkomen.  

 

72 keer gelezen