"Courtois speelt bij akkoord Chelsea"

Er was veel commotie over of Thibault Courtois al dan niet mag spelen in de halve finale van de Champions League tegen Chelsea. Zowel de UEFA als Chelsea hadden verklaard dat Courtois wel degelijk in doel mocht staan bij Atletico. Nu zegt Atletico-voorzitter Enrique Cerezo in AS dat “Courtois zal spelen als we een akkoord met Chelsea hebben.”

De uitspraak is opvallend aangezien Chelsea-ceo Ron Gourlay na de loting had gezegd dat “Courtois gerust kan spelen tegen Chelsea.” Maar volgens de Atletico-voorzitter moet er dus eerst een akkoord gevonden worden tussen beide clubs. “Courtois is een Chelsea-speler. Ik denk wel dat hij zal spelen, maar toch willen we onze overeenkomst als gentlemen afhandelen en een overeenkomst met Chelsea bereiken.” Atletico wil Courtois ook volgend jaar behouden. Daarom lijkt de uitspraak er vooral te komen om Chelsea toch te vriend te houden, zodat Atletico Courtois ook volgend jaar kan lenen van Chelsea.

“We willen de finale in Lissabon bereiken en we zullen alles doen om dat te bereiken” zei de voorzitter nog. “Maar als Courtois toch niet speelt, zal Aranzubia zijn plaats innemen.”

 

 

 

151 keer gelezen