Atletico steviger aan de leiding

Atletico Madrid staat na de 33e speeldag weer wat steviger aan de leiding in de Primera Division. Atletico, met Thibault Courtois in doel, won met 0-2 op het veld van stadsgenoot Getafe. Eerste achtervolger Barcelona verloor dit weekend met 1-0 bij Granada en zag daardoor Real Madrid over zich naar een tweede plaats springen. Real volgt nu op drie punten van leider Atletico.

Atletico scoorde telkens op het einde van elke helft. Diego Godín en Diego Costa zorgden voor de doelpunten. Courtois had niet zoveel werk op te knappen. Toby Alderweireld bleef opnieuw 90 minuten op de bank. Barcelona had zijn dagje niet in bij Granada, het kreeg wel veel kansen, maar kreeg uiteindelijk het deksel op de neus. De 1-0 eindstand stond al na een kwartier op het bord. Door die nederlaag springt Real Madrid over Barcelona. Real won met 4-0 van degradatiekandidaat Alméria. Di Maria, Bale, Isco en Morata zorgden voor de doelpunten.

Real staat nu tweede op drie punten van leider Atletico. Met nog vijf wedstrijden te gaan ziet het er goed uit voor Courtois en co. Voor Atletico zou het de eerste titel zijn sinds 1996, toen met huidig coach Diego Simeone nog op het veld. 

 

134 keer gelezen