Liverpool neemt optie op titel

Liverpool heeft de topper tegen Manchester City gewonnen. De Reds haalden het met 3-2 van City, waar Vincent Kompany toch 90 minuten in de basis stond nadat hij gisteren met een blessure de training moest verlaten. Liverpool loopt nu zeven punten uit op City en zo heeft de ploeg van Simon Mignolet zijn lot in eigen handen om voor het eerst sinds 1990 de titel te pakken.

De wedstrijd begon met een beklijvend ‘You’ll Never Walk Alone’ gevolgd door een minuut stilte voor de slachtoffers van het Hillsborough-drama. Daar kwamen 25 jaar geleden 96 Liverpool-supporters om het leven in de ergste voetbalramp op Engelse bodem.

Liverpool startte furieus en dat resulteerde in een vroege voorsprong. Raheem Sterling kapte Kompany uit en scoorde na zes minuten spelen. Liverpool bleef drukken. Eerst redde Hart nog een kopbal van Gerrard, maar in de daaropvolgende hoekschop moest hij zich toch gewonnen geven op een kopbal van Skrtel. 2-0 na nog geen halfuur spelen. City kwam dan wat meer opzetten en er was een uitstekende Simon Mignolet nodig om Fernandinho van de aansluitingstreffer te houden.

Na de pauze ging City door op dat elan en op vijf minuten tijd hadden de Citizens de scheve situatie al rechtgezet. Eerst scoorde Silva de 2-1 en wat later frommelde Johnson een voorzet voorbij Mignolet in eigen doel. City rook bloed en Aguëro kon net niet scoren.

Het doelpunt viel aan de overkant. Kompany wilde een voorzet ontzetten, maar raakte de bal slecht. Die kwam in de voeten van Coutinho terecht en die knalde Liverpool opnieuw op voorsprong. In de slotminuut kreeg Liverpool-middenvelder Henderson nog rood, maar de 3-2 bleef op het bord.

Liverpool heeft nu 77 punten, zes meer dan Chelsea en zeven meer dan City. City heeft wel nog twee wedstrijden te goed, maar nu is Liverpool wel zeker van de titel als het de vier resterende matchen kan winnen. 

 

49 keer gelezen