Ronald Vargas verlaat Anderlecht

Ronald Vargas is bezig aan zijn laatste maanden bij Anderlecht. Dat meldt Het Nieuwsblad. De Venezolaanse middenvelder is einde contract en een contractverlenging zit er niet aan te komen. Dat betekent dat Vargas in juni transfervrij naar een andere club kan trekken.

De 27-jarige Vargas speelt al drie seizoenen voor Anderlecht, dat hem in de zomer van 2011 bij aartsrivaal Club Brugge weghaalde. Met die transfer was zo’n 2,5 miljoen euro gemoeid. Sindsdien is de passage van Vargas bij paars-wit geen succes geweest. Hij kwam in slechts 30 officiële wedstrijden in actie. In diezelfde periode speelde Anderlecht in totaal 150 wedstrijden. Vargas werd geplaagd door verschillende blessures. Hij onderging verschillende knieoperaties, ontwrichtte zijn elleboog en sukkelde met de adductoren. Hij was verschillende keren weken of maanden out.

Anderlecht heeft nu de deadline laten passeren om de optie in het contract van de Venezolaanse dribbelaar te lichten. In dit geval zou het contract met één jaar aan dezelfde voorwaarden verlengd worden. Vargas zou naar verluidt zo’n 800 000 euro per jaar verdienen bij Anderlecht. Paars-wit bood hem wel een contractverlening aan. Twee jaar aan fel verminderde voorwaarden. Vargas moest zo’n 30 tot 40 procent van zijn loon inleveren. Dat zag de speler zelf niet zitten en ondanks uitspraken dat hij Anderlecht iets terug wou geven, ziet het er nu naar uit dat Vargas geen toekomst meer heeft in het Astridpark. Wanneer zijn contract in juni afloopt kan hij transfervrij naar een andere club trekken. 

 

592 keer gelezen