Dortmund doet Real toch nog bibberen

Borussia Dortmund is er net niet in geslaagd om te stunten tegen Real Madrid. Na het 3-0 verlies in de heenwedstrijd, won Dortmund in eigen huis met 2-0. Het kreeg verschillende kansen op een derde doelpunt, maar dat zat viel uiteindelijk niet. Dortmund kan met opgeheven hoofd de Champions League verlaten. Real plaatst zich voor de halve finales.

Real begon zonder topschutter Cristiano Ronaldo. De Portugees is nog niet volledig hersteld van een knieblessure. Toch begon de wedstrijd goed voor Real, want het kreeg na een kwartier al een strafschop. In afwezigheid van Ronaldo zette Di Maria zich achter de bal, maar Dortmund-doelman Weidenfeller stopte de penalty. Het ging van kwaad naar erger voor Real. Na 24 minuten bracht Marco Reus de thuisploeg op voorsprong. Enkele minuten voor de rust verdubbelde Reus die voorsprong. Dortmund geloofde er weer volop in.

In de tweede helft kregen beide ploegen kansen, maar de grootste waren toch voor de Duitsers. Zo zag de Armeniër Mkhitaryan een schot van dichtbij op de paal belanden. Verder dan dat kwam Borussia niet meer is het toch Real dat zich plaatst voor de halve finales van de Champions League. Al ging dat niet zonder moeite.

 

 

 

1165 keer bekeken