Carcela krijgt gelijk in beroep

Mehdi Carcela en Standard zijn met succes in beroep gegaan tegen de schorsing van twee speeldagen die de Geschillencommissie de speler dinsdag oplegde. De schorsing van Carcela bestaat nu uit één speeldag effectief en één voorwaardelijk. Carcela mist zo enkel de wedstrijd van volgend weekend op het veld van Racing Genk.

De Geschillencommissie Hoger Beroep argumenteert als volgt: “Het valt niet te betwisten dat Carcela de fysieke integriteit van Anthony Vanden Borre in gevaar bracht, maar het is ook onbetwistbaar dat Carcela geprobeerd heeft om de gevolgen van zijn actie te beperken. Vanden Borre was bovendien niet geblesseerd en kon meteen voort spelen.”

Carcela krijgt de straf voor zijn tackle op Anthony Vanden Borre in de wedstrijd van vorig weekend tegen Anderlecht. De aanvaller van Standard kreeg toen rood.

Het gelijk van Standard is een serieuze dreun voor het Bondsparket, dat net zoals de Rouches in beroep ging. Het Bondsparket probeerde door in beroep te gaan de gevorderde sanctie van drie speeldagen op te leggen, zonder succes dus.

39 keer gelezen