Barça: "Grote onrechtvaardigheid"

Josep Maria Bartomeu, de voorzitter van FC Barcelona, heeft gisteravond gereageerd op het transferverbod dat de FIFA zijn club oplegt. “Een grote onrechtvaardigheid”, zegt hij.

Zoals eerder deze week bekend raakte, gaat Barça in beroep tegen de beslissing. De club is ook niet van plan om een koerswijziging door te voeren omwille van het verbod. “Ons programma voor de komende periode blijft exact hetzelfde”, zei Bartomeu op een persconferentie. “We staan op het punt om een nieuwe doelman aan te trekken en onze advocaten verzekerden ons dat we daarmee mogen doorgaan.”

Nochtans verbiedt de FIFA Barcelona om de komende twee transferperiodes binnenkomende transfers uit te voeren omdat de club niet volgens de regels werkte bij tien transfers van minderjarigen.

“De beslissing van de FIFA werd op 28 november genomen, maar wij ontvingen ze pas gisteren. Dat is exact vier maanden en vijf dagen later”, zei een bijzonder gepikeerde Bartomeu. “We zijn het slachtoffer geworden van onrecht en gaan dus in beroep. Als het via de FIFA niet lukt, trekken we naar het Internationaal Sporttribunaal (TAS).”

30 keer gelezen