"MP&Silva maakt er een knoeiboel van"

De Belgische mediabedrijven zijn niet te spreken over de gebrekkige kennis van MP&Silva over het Belgische voetbal. Dat schrijft De Morgen. MP&Silva is nochtans het bedrijf dat de voetbalrechten van onze competitie kreeg toegewezen.

Ruim anderhalve maand nadat de Pro league besliste om de voetbalrechten van het Belgische voetbal toe te wijzen aan het Italiaanse MP&Silva, raakt de verkoop ervan maar niet van de grond. Tot grote ergernis van de Belgische mediabedrijven.

Door de aanslepende procedure groeit de twijfel of het Italiaanse bureau de beloofde 70 miljoen euro zal kunnen ophalen. Telenet, Belgacom en de Waalse kabelaar VOO boden anderhalve maand geleden 60 miljoen euro voor de voetbalrechten en zijn niet echt van plan om meer te betalen. Of een buitenlandse zender zoals FOX zich komt aanbieden, lijkt ook onwaarschijnlijk.

Begin februari besloten de Belgische eersteklassers dat MP&Silva hen zal adviseren voor de verkoop van de televisierechten tot 2020. Alle clubs stemden voor, behalve Standard. door de keuze voor het Italiaanse bedrijf werd de joint-venture met Telenet van tafel geveegd. 

197 keer gelezen