Prostitués bezochten Ivorianen

Enkele spelers van de Ivoriaanse nationale ploeg hebben het bezoek gekregen van prostitués in de aanloop naar de vriendschappelijke interland tegen de Rode Duivels. Dat schrijft het Ivoriaanse weekblad Abidjan Sports.

“De Ivorianen hebben zichzelf getrakteerd op een ‘nuit blanche’ in de nacht van maandag 3 maart in een hotel in Brussel. Verschillende spelers maakten van de gelegenheid gebruik om in hun kamers prostitués te ontvangen”, klinkt het. Op 5 maart speelde Ivoorkust tegen België in het Koning Boudewijnstadion. De woordvoerder van de Ivoriaanse bond omschrijft het verhaal tegenover AFP als onzin. “We logeerden in een goed beveiligde wijk, vlakbij de Europese instellingen. Daar is geen plaats voor zo’n praktijken.”

Het verhaal komt er door een anonieme getuigenis van een Ivoriaanse internationale. “De nationale ploeg is een puinhoop geworden. Al in augustus in New York (toen Ivoorkust met 4-1 verloor van Mexico) kregen spelers prostitués op bezoek. De vergaderingen en de boetes dienen tot niets. Het blijft maar duren. In Abidjan is het zelf nog erger. Ik heb niets tegen bondscoach Sabri Lamouchi, maar hij heeft geen autoriteit binnen de ploeg” aldus de anonieme international.

Bij Ivoorkust spelen onder andere Didier Drogba, Yaya Touré en Barry Boubacar Copa, de doelman van Lokeren. De Rode Duivels speelden in die wedstrijd 2-2 gelijk tegen ‘les éléphants’. Beide ploegen zijn deze zomer actief op het WK in Brazilië. 

 

156 keer gelezen