Vooruitblik tweede speeldag play-offs

Dit weekend staat de tweede speeldag van de play-offs op het programma. In play-off 1 kan Club Brugge Anderlecht helemaal uittellen voor de titel en in play-off drie kan OH Leuven een gouden zaak doen in de strijd voor het behoud.

PLAY-OFF 1

Anderlecht verloor vorige week van leider Standard en telt nu al acht punten minder dan de Rouches. Paars-wit krijgt zondag Club Brugge op bezoek, de tweede in de stand. Club kan Anderlecht helemaal uit de titelkoers duwen als het gaat winnen in het Constant Vanden Stockstadion. De kloof tussen de twee rivalen kan dan oplopen tot negen punten.

Standard gaat vrijdagavond op bezoek bij Zulte Waregem, de nummer drie uit het klassement. Als de Rouches verliezen, zien ze Club Brugge weer over hen springen in het klassement. Momenteel is het verschil tussen beide ploegen één punt in het voordeel van Standard.

Zaterdag spelen Lokeren en Genk tegen elkaar. Beide ploegen verloren vorige week hun eerste wedstrijd van de play-offs. Lokeren heeft met de Beker zijn prijs voor dit seizoen al binnen, voor Genk zou een overwinning de ploeg en de club wat positieve moed geven .

 

PLAY-OFF 2

In groep A van play-off 2 neemt AA Gent het zaterdag op in en tegen Lierse. De Buffalo’s, die als favoriet startten aan de play-offs, kunnen zich maar beter herpakken na de onverwachte thuisnederlaag tegen KV Oostende. KVO speelt diezelfde avond thuis tegen Waasland-Beveren.

Ook op zaterdagavond nemen Charleroi en KV Kortrijk het in groep B tegen elkaar op met als inzet de leidersplaats in hun groep. Het andere groepsduel gaat tussen Cercle Brugge en KV Mechelen.

 

PLAY-OFF 3

OH Leuven kan dit weekend een gouden zaak doen in play-off drie. Als OHL ook het tweede duel tegen Bergen wint, bedraagt de kloof tussen beide teams al negen punten. 

58 keer gelezen