Bayern blijft steken op gelijkspel

Champions League-favoriet Bayern München is niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel bij Manchester United. De Duitsers hadden een moeilijke avond bij een sterk Man United. Bayern heeft wel de beste uitgangspositie voor de terugwedstrijd van volgende week.

Bayern is al kampioen in de eigen competitie en kan zich dus volledig focussen op de Champions League. In de beginfase was dat er zeker niet aan te zien. United, met Marouane Fellaini 90 minuten op het veld, startte gretig. Ze konden ook al vroeg scoren, maar de goal van Welbeck werd afgekeurd wegens voorafgaand gevaarlijk spel van de Engelsman. Een zeer betwistbare beslissing. Bayern kon voor de rust enkel dreigen via Robben, maar United-doelman De Gea ging goed plat. De grootste kans was nog voor Welbeck. Hij kwam alleen voor doel maar zijn lobje mistte kracht.

Na de rust was het wel prijs voor United. Vidic kopte een hoekschop van Rooney in doel. Lang konden de Engelsen niet genieten van die voorsprong. Bayern sloeg bijna meteen terug. Een voorzet werd door Mandzukic terug gekopt tot bij Schweinsteiger die De Gea kansloos liet met een hard schot in de kruising. Een winnaar kwam er niet meer. Doelpuntenmaker Schweinsteiger kreeg in de slotfase nog een rode kaart en mist zo de terugwedstrijd.

Een billijk gelijkspel tussen een sterk Man United en titelverdediger Bayern München. De terugwedstrijd wordt volgende week gespeeld in München. 

 

771 keer bekeken