Goede uitgangspositie voor Atlético

FC Barcelona en Atlético Madrid hebben 1-1 gelijk gespeeld in de heenwedstrijd van hun kwartfinale in de Champions League. Thibaut Courtois stond in doel bij de bezoekers en schudde enkele prachtige reddingen uit zijn mouwen.

In een gelijkopgaande eerste helft waren de meeste kansen voor Barcelona, maar de beste kansen voor Alético Madrid. David Villa kreeg in het begin van de wedstrijd een grote mogelijkheid om de bezoekers op voorsprong te brengen na een slechte uittrap van Barça-doelman Pinto en net voor rust was hij opnieuw gevaarlijk.

Barcelona had zoals gewoonlijk het voordeel in balbezit maar raakte moeilijk voorbij de ijzersterke verdediging van Atlético. In de 23ste minuut maakte Messi een knappe actie en lanceerde daarmee Iniesta. Die zag zijn schot afgeblokt op het been van een Madrileense verdediger.

Slecht nieuws voor Atlético in de dertigste minuut, want sterkhouder Diego Costa moest geblesseerd het veld verlaten. Een serieuze streep door de rekening van Atlético.

In de tweede helft kwam de wedstrijd helemaal onder stoom. Atlético zette het meeste druk en in de 56ste minuut maakte Diego een wereldgoal. Met een prachtig afstandsschot knalde hij de bal hard in doel.

Diego Simeone was tevreden met de 0-1 en liet zijn team wat terugzakken. Geen al te beste beslissing want Barcelona vocht terug en Atlético was als een rode lap op een Barcelonese stier. Uitblinker Iniesta lanceerde in de 72ste minuut Neymar met een perfecte pass en de Braziliaan trapte de gelijkmaker binnen.

Voor Atlético was het nog twintig minuten pompen of verzuipen, maar de Rojiblancos hielden stand, mede dankzij een geweldige Thibaut Courtois. Door het gelijkspel is alles nog mogelijk in de terugwedstrijd van volgende week in Madrid. 

661 keer bekeken