Carcela twee speeldagen geschorst

Mehdi Carcela krijgt twee speeldagen schorsing en een geldboete van 400 euro. Dat besliste de Geschillencommissie van de Belgische voetbalbond deze middag. De middenvelder van Standard krijgt die straf voor zijn tackle op Anthony Vanden Borre in de wedstrijd tegen Anderlecht van afgelopen zondag. Door de schorsing mist Carcela de wedstrijden tegen Zulte Waregem en Racing Genk.

Carcela krijgt dus een mildere straf van de Geschillencommissie dan van het Bondsparket dat gisteren drie speeldagen schorsing vorderde. “De commissie volgt de speler als hij zegt dat hij nog geprobeerd heeft om op het laatste nippertje de botsing met Vanden Borre te vermijden. Daarom herleiden we de schorsing naar twee speeldagen”, luidt het oordeel.

De zitting bij de Geschillencommissie begon deze middag met enige ophef. Pierre Locht, de teammanager van Standard, was meegekomen om Carcela te verdedigen, maar hij mocht het woord niet nemen. De Geschillencommissie moest eerst nagaan of Locht wel een mandaat had om te pleiten. Volgens het bondsreglement mag enkel een gerechtigd correspondent of advocaat een speler hier verdedigen.

Na een korte onderbreking verklaarde de procureur van het Bondsparket dat hij “er geen probleem mee zou hebben, indien voor een gulden middenweg zou gekozen worden, waarbij Locht in het begin een minuutje het woord zou krijgen”. Daar was de voorzitter van de Geschillencommissie het dan weer niet eens mee en uiteindelijk verdedigde Carcela gewoon zichzelf, met succes. 

41 keer gelezen