Carcela mogelijk 3 matchen geschorst

Het bondsparket wil Standard-middenvelder Mehdi Carcela drie speeldagen effectief schorsen. De Belgische Marokkaan krijgt ook een boete van 500 euro. Carcela kreeg rood in de topper tegen Anderlecht. Standard en Carcela kunnen wel nog in beroep gaan tegen de straf.

Carcela kreeg vijf minuten voor tijd een rode kaart na een harde tackle op het been van Anthony Vanden Borre. Daarvoor had Carcela nog het enige doelpunt van de wedstrijd gemaakt. Als de straf wordt bevestigd dan mist Standard de creatieve middenvelder tegen Zulte Waregem, Racing Genk en Lokeren. Als er beroep wordt aangetekend verschijnt Carcela voor de Geschillencommissie die de verdere strafmaat zal bepalen.

Naast Carcela mist Standard mogelijks ook zijn assistent-trainer Ivan Vukomanovic in de volgende wedstrijd tegen Zulte Waregem. De T2 werd een paar minuten voor tijd naar de tribune gestuurd omdat hij scheidsrechter Gumienny te fel had bekritiseerd. Het bondsparket wil Vukomanovic één wedstrijd in de tribune zetten en hem een boete van 300 euro opleggen. Net als bij Carcela kan Standard nog in beroep gaan tegen deze straf.  

 

162 keer gelezen