Arsenal en Man City verdelen de punten

De topper tussen Arsenal en Manchester City is geëindigd op een 1-1-gelijkspel. Beide teams namen één helft voor hun rekening, City de eerste, Arsenal de tweede.

Arsenal – Man City was meteen ook een duel tussen twee Belgische aanvoerders. Vincent Kompany had zoals gewoonlijk de aanvoerdersband bij City om, bij Arsenal startte ook Thomas Vermaelen als kapitein aan de wedstrijd.

Het is het team van Kompany dat verschroeiend aan de wedstrijd begon. De Citizens speelden Arsenal van het kastje naar de muur, maar de Gunners hielden stand. Na twintig minuten nekte balverlies van Podolski dan toch de thuisploeg. City snelde naar het doel en Dzeko trapte de bal hard op paal, maar Silva stond goed gepositioneerd en tikte de bal binnen.

Arsenal gaf zich na dat doelpunt niet gewonnen en kon zelfs scoren, maar het doelpunt van Flamini werd terecht afgekeurd voor buitenspel. De thuisploeg bleef druk zetten waardoor City enkele gele kaarten kreeg, onder andere één voor Kompany.

In het begin van de tweede helft hield Arsenal de bal in eigen bezit en in de 53ste minuut kon Flamini opnieuw scoren, nu met een goedgekeurd doelpunt. Nadien bleef de wedstrijd in evenwicht. Zowel Arsenal als Man City zorgden nog voor enkele gevaren, maar niemand vond nog de weg naar de netten. 

Een terecht gelijkspel dat beide teams niet echt verder helpt in hun race naar de titel. City profiteert niet van het verlies van Chelsea om mee aan de leiding te komen en staat op de derde plaats met twee punten achterstand. Arsenal blijft vierde, vijf punten achter leider Chelsea.

Liverpool kan zo morgen een uitstekende zaak doen. Als ze winnen van Tottenham, komen de Reds alleen aan de leiding met twee punten voorsprong op Chelsea. 

28 keer gelezen