KBVB professionaliseert arbitrage

Vanaf volgend seizoen wordt de Centrale Scheidsrechtercommissie (CSC) van de Koninklijke Belgische voetbalbond in een nieuw jasje gestoken. Een professioneel Referee Office vervangt dan de CSC. Dat maakte de voetbalbond vandaag bekend.

Aan het hoofd van dat Referee Office zal Robert Jeurissen staan. Jeurissen is momenteel de belangrijkste persoon van de Centrale Scheidsrechterscommissie en zal zijn nieuwe job voor één seizoen uitoefenen. De voetbalbond maakt daarom nu al werk van zijn opvolging.

Verder is de KBVB nog op zoek naar twee deeltijdse coördinatoren. Een voor de Nederlandstalige vleugel en een voor de Franstalige. Ook Frank De Bleeckere stapt mee in het nieuwe project en gaat aan de slag als Elite en Talent Referee Manager.

De nieuwe functies worden geïntegreerd in de bestaande structuur van de KBVB. Daardoor zorgen vanaf volgend seizoen professionals voor de aanduidingen van de scheidsrechters, de evaluaties van rapporten en voor de voorbereidingen voor de opmaak van de klassementen. De huidige leden van de CSC behouden hun basisopdracht van het observeren van scheidsrechters.

De KBVB koos voor die professionalisering nadat er eind vorig jaar een werkgroep werd opgericht die een aantal aandachtspunten in de huidige structuur blootlegde. 

42 keer gelezen