Fans geven duidelijk signaal aan Moyes

Een groepje Manchester United-fans die David Moyes weg willen als manager hebben een wel heel opmerkelijke actie op poten gezet. Ze hebben meer dan 1000 euro samengebracht om een spandoek over Old Trafford te laten vliegen tijdens Man United-Aston Villa. De boodschap is duidelijk ‘Wrong one – Moyes out’.

In het begin van het seizoen werd Moyes ‘the chosen one’ genoemd omdat afscheidnemend clubicoon Sir Alex Ferguson hem had aangeduid als zijn opvolger. Maar dit seizoen gaat het United niet voor de wind. Ze staan pas op een teleurstellende zevende plaats. Ver van een plaats die recht geeft op Champions League-deelname. Bovendien verloren ze in hun laatste twee thuiswedstrijden telkens met 0-3 van rivalen Liverpool en Manchester City. Dat was de druppel voor een groep supporters en die eisen nu het ontslag van de Schotse manager.

De timing van de stunt was perfect. Na twee minuten vloog het vliegtuig met het spandoek over Old Trafford. De wedstrijd zelf kon niet slechter beginnen voor United. Al na 13 minuten kwam het op achterstand na een vrije trap van Westwood. De mannen van Moyes zetten de scheve situatie wel nog voor de rust recht, Rooney scoorde twee keer. In de tweede helft liet Benteke nog enkele uitstekende kansen onbenut. Het doelpunt viel dan maar aan de overkant. Fellaini, 90 minuten op het veld, frommelde de bal tot bij Mata, die er 3-1 van maakte. In de slotfase legde Chicarito, op aangeven van de ingevallen Januzaj, de 4-1 eindstand vast. David Moyes kan opgelucht ademhalen. Toch valt het te betwijfelen dat deze overwinning de misnoegde Man United-aanhang kan sussen. 

 

409 keer bekeken