Hiddink Nederlands bondscoach na WK

Guus Hiddink wordt na het WK in Brazilië opnieuw bondscoach van Nederland. Dat heeft de Nederlandse voetbalbond officieel bekend gemaakt. Hiddink (67) volgt Louis van Gaal op die al had aangekondigd te stoppen na het WK. In 2016, na het EK, maakt Hiddink dan weer plaats voor Danny Blind.

Guus Hiddink wordt voor de tweede keer Nederlands bondscoach. Hij coachte Oranje al van 1995 tot 1998. Hij nam toen afscheid met een vierde plaats op het WK in Frankrijk. Later coachte hij onder meer Real Madrid, Zuid-Korea, Australië, Rusland, Chelsea, Turkije en Anzhi. “Ik vind het een eer om als bondscoach terug te keren bij het Nederlands elftal” zegt Hiddink.

Hiddink krijgt Ruud van Nistelrooij en Danny Blind als assistenten. Die laatste zal hem na het EK 2016 in Frankrijk opvolgen. Blind tekende een contract tot en met het WK 2018 in Rusland. “Met Blind en Van Nistelrooij hebben we een  stevig team met veel voetbalkennis en ervaring” aldus Hiddink. “Daarbij is het voor mij persoonlijk een prachtig gegeven dat ik mijn eigen opvolging kan klaarstomen. Op deze manier kan de voetbalvisie voor het Nederlands elftal op de lange termijn gewaarborgd worden. Iets waar het team en de KNVB veel baat bij kunnen hebben.”

 

 

 

33 keer gelezen