Platini tegen boycot WK 2018 in Rusland

Michel Platini heeft zijn buik vol van de vele voorstellen om het WK 2018 in Rusland te boycotten naar aanleiding van de crisis op de Krim. De voorzitter van de UEFA zei dat vandaag op het congres van de Europese Voetbalbond.

“De mensen die een boycot eisen, zijn vaak niet geïnteresseerd in sport. Toch zijn zij vaak de eersten die eisen om niet te gaan. Tijdens het EK 2012 besliste de politieke wereld om Oekraïne te boycotten. In het begin deden ze dat ook, maar tijdens de finale zaten de Italiaanse en Spaanse eerste ministers gewoon in de tribune”, stelt Platini vast.

“Wat mij het meest tegen de borst stoot, is dat de sport in dit soort verhalen altijd de dupe is. Ik weet dat sport een belangrijke rol speelt in onze samenleving, maar de mensen moeten ook niet overdrijven.”

“Zowel voor het WK in 1978 in Argentinië als voor de Winterspelen van dit jaar in Sotsji heb ik gezegd dat je eerst te plekke moet gaan vooraleer je kan oordelen. Zogenaamde intellectuelen eisen altijd om helemaal niet te gaan, maar dat is in mijn ogen geen goede oplossing.”

121 keer gelezen