Maradona onder indruk van Bayern

De Argentijnse voetballegende Diego Maradona zou graag samenwerken met Bayern-coach Pep Guardiola. “Ik zou hem graag een week lang volgen op training.” Guardiola leidde Bayern  in recordtempo naar een 24e landstitel.

De 53-jarige Maradona had ook lovende woorden over voor de Duitse competitie . “De Bundesliga beleeft op dit moment een hoogconjunctuur. Ik plaats de Duitse competitie op hetzelfde niveau als de Spaanse Primera Division” zegt ‘Pluisje’. “Pep Guardiola had als één van de eersten de opmars van het Duitse voetbal opgemerkt en hij heeft dan ook een slimme keuze gemaakt door de stap te zetten.”

De wereldkampioen van 1986 is onder de indruk van Bayern en van zijn kapitein Philipp Lahm. “Hij kan op beide flanken uit de voeten en zelfs centraal doet hij het goed. Overal waar Guardiola hem neerzet, speelt hij uitstekend.”

Bayern versterkt zich volgend seizoen bovendien met Robert Lewandowski . Maradona heeft het ook over een scenario waar zijn landgenoot Lionel Messi ooit de overstap zou maken. “Als Lewandowski en Messi in één ploeg spelen, dan strijden de andere clubs enkel nog om de tweede plaats. Zowel in Duitsland als in Europa.” De ex-bondscoach van Argentinië gaat zelf nog verder. “Ik wil gerust Guardiola’s assistent worden als Bayern Messi zou kopen. Maar ook de transfer van Lewandowski maakt hun ploeg al compleet” aldus de Maradona.

 

 

 

62 keer gelezen