Guy Luzon verlengt bij Standard

Guy Luzon, de flamboyante coach van competitieleider Standard, heeft zijn contract bij de Rouches met twee seizoenen verlengd. Dat maakten de Luikenaars woensdag bekend op de clubwebsite.

 "De directie van Standard en de Israëlische coach hebben een akkoord bereikt. Guy Luzon heeft zonet een nieuw contract voor twee bijkomende seizoenen ondertekend", meldt Standard. De 38-jarige Luzon werd eind mei 2013 erg verrassend de nieuwe coach van de Rouches en tekende een contract voor één seizoen.

De ex-coach van onder andere de Israëlische nationale beloftenploeg volgde eind vorig seizoen Mircea Rednic op, die de Luikenaars nochtans naar Europees voetbal had geleid. Aanvankelijk was er dan ook weinig begrip voor de keuze van Standard-voorzitter Roland Duchâtelet, maar onder Luzon doet Standard het dit seizoen uitstekend. Het stond vrijwel voortdurend aan de leiding in de reguliere competitie en start de play-offs ook als leider.

Standard, dat Play-Off I aanvat met twee punten voorsprong op eerste achtervolger Club Brugge, speelt zondag (18u) zijn eerste van tien duels in Play-Off I. De Rouches ontvangen dan in een ongetwijfeld kolkend Sclessin landskampioen Anderlecht.

244 keer bekeken