Record: Bayern nu al kampioen

Bayern München heeft zich op de 27e speeldag van de Bundesliga voor de 24e keer in zijn bestaan tot Duits landskampioen gekroond. 'Der Rekordmeister' won dinsdag met 1-3 bij Hertha Berlijn. Op zeven speeldagen van het einde heeft Bayern een onoverbrugbare voorsprong van 25 punten op Borussia Dortmund, dat dinsdag 0-0 gelijkspeelde tegen Schalke 04.

De machine van coach Pep Guardiola liep meteen op zijn volle toerental. Na zes minuten knalde Kroos een afgeweken bal binnen. Op het kwartier kopte de kleine Götze op assist van Schweinsteiger de 2-0 tegen de netten. Müller deed acht minuten voor rust de lat trillen, waarna 'Die Roten' de wedstrijd rustig bleven domineren.

Ramos bracht via een omgezette strafschop nog spanning in de match, maar de ingevallen Ribéry legde in de 79e minuut met een opwippertje de 1-3 eindstand vast.Rode Duivel Daniel Van Buyten, die zijn vierde landstitel pakt, bleef bij Bayern 90 minuten op de bank.

Het is de eerste keer in de geschiedenis van de in 1964 opgerichte Bundesliga dat een club zo vroeg kampioen is. Bayern verbrak het eigen record van vorig jaar. Onder Jupp Heynckes werd op 6 april 2013 de landstitel veroverd op de 28e speeldag.

Bayern, dat sinds dit seizoen wordt gecoacht door Guardiola, won nu al 25 keer in de competitie. Twee keer speelde het gelijk. Daarmee tekent Bayern voor een indrukwekkende 77 op 81. De Spaanse coach reageerde achteraf zeer tevreden. “Het was me eigenlijk gelijk of we nu een wedstrijd eerder of later kampioen zouden spelen. Ik feliciteer idereen voor dit fantastische seizoen. De afgelopen maanden hadden we veel geblesseerden. We hebben niet altijd fantastisch gespeeld, maar mijn spelers hebben karakter getoond.” Guardiola droeg de 24e landstitel nog op aan Uli Hoeness. “Hij is een belangrijk man binnen deze club.” Ook Bayern-doelman Manuel Neuer was in de wolken. “We zijn blij en trots. Het is erg bijzonder als je zo vroeg landskampioen van Duitsland wordt.”

 

349 keer bekeken