Ronaldo reageert gepikeerd na Clasico

Real Madrid verloor zondag met 3-4 El Clasico van rivaal FC Barcelona en Cristiano Ronaldo reageerde bijzonder gepikeerd na afloop van de wedstrijd. “Sommige mensen wilden blijkbaar niet dat Real Madrid won.”

De Portugese sterspeler gaat verder: “Ik ben ervan overtuigd dat die mensen ook liever FC Barcelona kampioen zien worden dan ons. Ik ben hier nu vijf jaar en ik weet goed genoeg hoe de vork in de steel zit in het Spaanse voetbal.”

Vooral scheidsrechter Undiano Mallenco kreeg heel wat kritiek van Ronaldo. “Ik wil geen excuses zoeken voor onze nederlaag, maar de scheidsrechter heeft toch enkele betwistbare beslissingen genomen. Volgens mij haalt hij niet het niveau om dergelijke geladen wedstrijden te leiden.”

Undiano Mallenco floot onder andere drie strafschoppen en gaf Sergio Ramos een rode kaart. Die kaart was tevens de fase die Ronaldo het meest tegen de borst stootte.

Waar Cristiano Ronaldo het niet over had, is de zeer discutabele strafschop die hij zelf kreeg. Dani Alves haalde hem neer buiten het strafschopgebied, maar de bal belandde toch op de stip.

In de stand staan Real en Atlético Madrid samen aan de leiding met zeventig punten. Barcelona volgt op één punt en staat derde in het klassement.  

278 keer gelezen