Bayern dinsdag vroegste kampioen?

Bayern München staat soeverein aan de leiding in de Bundesliga. Ze hebben maar liefst 23 punten voorsprong op eerste achtervolger Borussia Dortmund. Dit weekend won Bayern met 0-2 op het veld van Mainz. Het kon zijn dat de mannen van Guardiola dan al de titel mochten vieren, maar daarvoor moesten Dortmund en Schalke 04 punten laten liggen, en dat gebeurde niet. Niet getreurd, nu dinsdag kan Bayern het zelf afmaken als het wint op bezoek bij Hertha Berlijn. Het zou meteen een historisch record zijn. Nooit eerder is een ploeg zo snel kampioen geworden in de Bundesliga.

De laatste nederlaag  dateert al  van 28 oktober 2012. Sindsdien is Bayern al 51 wedstrijden ongeslagen in de Duitse competitie. Het toont aan hoe dominant Bayern wel niet is in Duitsland. Vorig seizoen onder Jupp Heynckes en dit jaar zo mogelijks nog sterker onder Pep Guardiola. Bayern speelde dit seizoen al 26 wedstrijden. 24 ervan werden gewonnen. Slechts twee keer werd er gelijkgespeeld en dit seizoen verloor het nog niet in de competitie. Daarmee laat Bayern een indrukwekkende 74 op 78 optekenen.

Bayern scoorde dit seizoen gemiddeld bijna 3 doelpunten per wedstrijd. Het heeft ook 15 verschillende spelers in de rangen die al de weg naar doel vonden. Er lijkt dus weinig twijfel over te bestaan dat Bayern dinsdag zijn 23e landstitel binnenhaalt. Dat zou dan gebeuren op speeldag 27. Dan zou Bayern meteen zijn eigen record van vroegste kampioen in Duitsland verbeteren. Dat record staat er sinds vorig seizoen, toen Bayern kampioen werd op speeldag 28.  

 

47 keer gelezen