Lokeren wint Beker van België

Lokeren heeft de bekerfinale tegen Zulte Waregem gewonnen. De Waaslanders hadden genoeg aan een kopbaldoelpunt van Scholz om hun tweede beker in drie jaar tijd op zak te steken.

We kregen een gesloten eerste helft te zien in het Koning Boudewijnstadion. Zulte Waregem begon wel verschroeiend aan de wedstrijd, maar Sylla en Leye troffen allebei de paal. Daarna ging het slot op de deur en was het zoeken naar mogelijkheden. Lokeren nam de controle over de wedstrijd beetje bij beetje over, maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet meteen.

In de tweede helft lukte dat wel voor de Oost-Vlamingen. Bijna twintig minuten ver in de tweede helft zette Scholz zijn hoofd en schouder tegen een hoekschop van Vanaken. De bal ging in een lobje over Bruzzese heen: 1-0.

Zulte Waregem probeerde het tij nog te keren, maar Lokeren hield stand tijdens het slotoffensief van Hazard en co. Voor Lokeren is het de tweede bekerwinst in drie jaar, na de bekertriomf in 2012. Het is ook de tweede beker die het onder trainer Peter Maes pakt.

55 keer gelezen