Hasselbaink haalt uit naar eigen club

Jimmy Floyd Hasselbaink haalt vandaag in Gazet Van Antwerpen zwaar uit naar Antwerp, de club waar hij zelf trainer van is. “Ik heb veel meegemaakt in mijn loopbaan, maar in dit ene jaar bij Antwerp heb ik mij toch de ogen uitgekeken."

De Nederlander legt in het interview onder andere het gebrek aan professionaliteit bloot bij de Great Old. “Ik stel mij grote vragen bij de wijze waarop deze club wordt gerund. Zo weinig professionalisme. Ik heb bijvoorbeeld twee maanden lang geen internet gehad op mijn trainerskabinet. Terwijl dat zo essentieel is. Ik zoek daar statistieken van spelers en tegenstanders op.”

Hasselbaink snapt niet dat de club elk seizoen opnieuw op promotie naar eerste klasse hoopt. “Deze club is helemaal niet klaar om te promoveren. Het is hier soms zo’n zootje, onvoorstelbaar.”

Ook financieel zijn er heel wat problemen. “Spelers krijgen hun loon een maand te laat; kine’s en scouts die al sinds het begin van het seizoen geen centen hebben gezien, ikzelf die herhaaldelijk te laat ben betaald, een stage die niet is betaald terwijl een sponsor het daartoe bestempelde geld wel aan de club heeft overgemaakt. Dat zijn geen excuses, dat zijn feiten die ik kan bewijzen”, klinkt het scherp bij Hasselbaink.

Of de Nederlander ook volgend seizoen aan het hoofd van Antwerp staat, valt te betwijfelen. Dat geeft hij ook zelf toe: “Als er een kans is dat ik blijf, zal er toch heel veel moeten veranderen.”

 

(Afbeelding gva.be)

58 keer gelezen