Vermaelen is zeker van zichzelf

Thomas Vermaelen heeft er een wat vreemd seizoen op zitten. Hij mocht niet vaak spelen van coach Arsène Wenger, maar in de wedstrijden die hij speelde, zette hij steeds opnieuw een overtuigend resultaat neer. Vandaag praat hij in Het Nieuwsblad.

“Wat mij betreft zal ik er staan op het WK”, zegt een zelfverzekerde Vermaelen. “Ik ben constant bezig met trainen en wedstrijden voorbereiden. Het is niet zo dat ik een heel jaar out ben geweest. Ik zal wel zien dat ik fit ben voor het WK. Ik heb daar zelf alle vertrouwen in. Ik heb het ook al enkele keren moeten doen na blessures.”

Hoewel Vermaelen enkele fantastische prestaties neerzette, belandde hij iedere keer opnieuw op de bank. “Je mag niet vergeten dat de spelers die voor me staan ongelooflijk fit zijn en bijna alles spelen. Dat komt bijna nooit voor en ik had dat ook niet echt verwacht. Natuurlijk hoopte ik op meer speeltijd, maar het is niet anders.”

Of hij volgend seizoen nog bij de Gunners speelt, is maar de vraag. Wenger zou hem een nieuw contract willen aanbieden, maar beide heren spraken daar nog niet over. “Dat is nu totaal niet aan de orde. We zitten volop in de titelrace en maken nog kans op de beker. Mijn toekomst doet er op dit moment niet toe. Dat zijn zorgen voor later.”

235 keer gelezen