Trainers blikken vooruit op finale

Zaterdag strijden Lokeren en Zulte Waregem om de Beker van België. Zulte Waregem won die in het verleden één keer, Lokeren twee keer.

Voor Peter Maes is het de tweede bekerfinale als trainer van Lokeren. In 2012 wonnen ze met 1-0 van KV Kortrijk. “Veel van mijn spelers waren er toen ook bij en ze weten dus wel waaraan ze zich kunnen verwachten. Maar de bekerfinale spelen, blijft iets unieks”, vertelt Maes.

Ook Francky Dury weet hoe het voelt om de Beker in de lucht te steken. In 2006 leidde hij Zulte Waregem naar een eerste bekeroverwinning, maar er blijven niet veel spelers over van die ploeg. “Voor veel van mijn spelers is dit iets nieuws. We zullen honderd procent geconcentreerd moeten zijn.”

Dury heeft wel twee grote troeven in zijn rangen: Thorgan Hazard en Mbaye Leye. Maar voor de trainer van Essevee mag zijn team niet afhankelijk zijn van een of twee spelers. “We zullen er allemaal klaar voor moeten zijn, niet alleen Hazard of Leye. Iedereen moet top zijn om Lokeren te kloppen. Zowel Lokeren als Zulte Waregem hebben een kwalitatief sterke kern en ik verwacht dan ook een goede wedstrijd.”

Toch is Peter Maes op zijn hoede. “Door de terugkeer van Leye hebben ze er een troef bij, maar wij geloven ook sterk in onze kansen. Ik hoop op een open wedstrijd. Het wordt zaak om de linies kort bij elkaar te houden en om de ploeg van Zulte Waregem niet in haar spel te laten komen. Zulte Waregem is een ploeg met veel kwaliteit en we gaan het initiatief niet zomaar aan hen laten.”

Lokeren en Zulte Waregem spelen morgenavond om half negen de finale van de Beker van België in het Koning Boudewijnstadion. 

49 keer gelezen