Mourinho geeft Wenger steekje

Zaterdag staat de Engelse topper tussen Chelsea en Arsenal op het programma. Een titelduel tussen de nummer één en de nummer drie in de stand en meteen ook de duizendste match van Arsène Wenger als coach van Arsenal.

Op de persconferentie naar aanleiding van het duel feliciteerde Mourinho zijn collega, maar hij kon het ook niet laten hem een steekje uit te delen. Op de vraag wat hij vond van de duizendste match van Wenger antwoordde hij het volgende:

“Ik bewonder hem en ik bewonder Arsenal. Het is niet mogelijk om een team duizend wedstrijden te leiden, tenzij de club een onvoorwaardelijk vertrouwen heeft in haar manager. Arsenal is een fantastische club, omdat ze haar manager altijd blijft vertrouwen, zeker in slechte tijden en zeker wanneer die slechte tijden er vaak waren. Dus ik bewonder de manager en ik bewonder de club.”

Een duidelijke sneer naar zijn collega en het is niet de eerste keer dat Mourinho dat doet. Vorige maand beschreef hij Wenger nog als een specialist in falen. “Als ik bij Chelsea acht jaar zou moeten wachten op een prijs, dan zou ik meteen opstappen en nooit meer terugkeren naar Londen”, zei Mourinho toen.

771 keer bekeken