Loting kwartfinales Champions League

FC Barcelona – Atlético Madrid, Real Madrid – Borussia Dortmund, PSG – Chelsea en Manchester United – Bayern München zijn de kwartfinales van de Champions League voetbal 2014.

Luis Figo nam vandaag de zware taak op zich om de ploegen te loten. Hij trok meteen Barcelona en Atlético Madrid uit de kom als eerste opponenten.

Een moeilijke tegenstander voor de viervoudige winnaar van het Kampioenenbal want in de Spaanse competitie staat de ploeg van Thibaut Courtois en Toby Alderweireld voor de Catalanen in het klassement.

Die andere Spaanse topploeg, Real Madrid, trekt naar Borussia Dortmund. Een haalbare tegenstander voor de Madrilenen. Bayern München staat op papier voor de makkelijkste opdracht. De titelverdediger neemt het op tegen Manchester United. Man U is niet meteen aan zijn beste seizoen bezig en kon zich maar nipt plaatsen voor de kwartfinales in deze Europese competitie.

De topaffiche is Paris Saint-Germain tegen Chelsea of Eden Hazard tegen Zlatan Ibrahimovic. Twee ploegen die voor spektakel zullen zorgen. Het is voor Hazard ook de terugkeer naar Frankrijk, het land waar hij doorbrak als voetballer bij Lille OSC. 

De heenwedstrijden gaan door op 1 en 2 april, de terugwedstrijden worden een week later gespeeld op 8 en 9 april.

280 keer gelezen