Defour door ten koste van Mertens

Steven Defour en Porto staan in de kwartfinales van de Europa League. Nadat ze vorige week thuis met 1-0 van Napoli wonnen, speelden ze gisteren in Italië 2-2 gelijk. Napoli, met Dries Mertens, is zo uitgeschakeld in Europa.

Napoli verloor dit seizoen nog geen enkele Europese thuiswedstrijd en wilde dat graag zo houden. De Italianen begonnen dan ook erg gedreven aan de wedstrijd en creëerden meteen enkele kansen onder impuls van een ijzersterke Dries Mertens.

Diezelfde Mertens had na twintig minuten verzorging nodig en Napoli stond zo even met tien op de grasmat. Geen probleem voor hen, want in die tijd scoorde Pandev de 1-0 voor de thuisploeg. Mertens kon gelukkig verder spelen en kreeg net voor de rust nog een grote kans om er 2-0 van te maken, maar hij raakte de bal net niet goed genoeg.

Napoli zorgde ook in de tweede helft voor heel wat gevaar en speelde Porto bij momenten naar huis. Nog één doelpunt had het nodig om door te stoten, maar de bal wilde niet in doel. En als de bal er niet in wil bij de ene ploeg, loert het gevaar van een onverwacht tegendoelpunt om de hoek.

Zo geschiedde ook. In de zeventigste minuut stond invaller Ghilas net niet buitenspel en hij klopte Reina. Defour trapte even later nog bijna de 1-2 binnen, maar zijn bal strandde op de paal. Wat Defour niet lukte, lukte bij Quaresma wel. De Portugees dribbelde drie man voorbij in de zestien en trapte daarna de bal hard binnen.

Zapata maakte in de toegevoegde tijd nog de verdiende gelijkmaker, maar het kalf was al verdronken. Porto gaat na 1-0 en 2-2 door naar de kwartfinales van de Europa League, voor Napoli zit het Europese avontuur er op. 

103 keer gelezen