Kampioen nog twee jaar zeker van CL

De Belgische landskampioen is nog twee jaar langer zeker van rechtstreekse deelname aan de Champions League. Dat schrijft de Waalse krant Le Soir. Het was al langer bekend dat de kampioen volgend seizoen rechtstreeks kan aantreden in de groepsfase. Maar door de Europese uitschakeling van het Griekse Olympiakos en het Turkse Galatasaray blijft de Belgische kampioen recht hebben op een rechtstreeks ticket voor de groepsfase van de Champions League.

De nummer twee uit de competitie moet de komende jaren nog steeds twee voorrondes overleven om het kampioenenbal te halen. Dit jaar werd Zulte Waregem nog uitgeschakeld in de laatste voorronde door het Nederlandse PSV.

Bij het toekennen van Europese tickets houdt men rekening met de vijf voorgaande seizoenen. Met het lopende seizoen wordt geen rekening gehouden. Op basis van de Europese resultaten tussen 2008 en 2013 mag de Belgische kampioen ook in het seizoen 2014-2015 rechtstreeks naar de groepsfase van de Champions League. Als er geen ingrijpende wijzigingen worden toegebracht aan de Europese bekercompetities zal dit ook in 2015-2016 het geval zijn.

Door de uitschakeling van Galatasaray en Olympiakos zal België waarschijnlijk zijn tiende positie op de UEFA-ranking behouden. Enkel Zwitserland, Oostenrijk of Tsjechië kunnen ons nog voorbij steken. Maar omdat het Zwitserse Bazel en het Oostenrijkse Salzburg tegen elkaar spelen in de Europa League, kan er maar 1 club doorgaan. België houdt dus sowieso Zwitserland óf Oostenrijk achter zich en kan maximaal naar een 12e plaats op de UEFA-ranking zakken. Die 12e plaats is de laatste die recht geeft op een rechtstreeks Champions League-ticket voor de kampioen. 

 

114 keer gelezen