Dortmund verliest maar gaat wel door

Borussia Dortmund heeft zich ondanks een nederlaag geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Het ging in eigen huis met 1-2 onderuit tegen het Russische Zenit Sint-Petersburg. Toch was dit voldoende voor de volgende ronde, want Dortmund was in de heenwedstrijd met 2-4 gaan winnen bij Zenit.

Zenit had een half mirakel nodig om de volgende ronde te bereiken na de zware thuisnederlaag eind februari. Sindsdien gaat het niet goed bij de Russen. Niet meer gescoord in de competitie, leidersplaats moeten afstaan en de trainer ontslagen. In Dortmund speelden ze wel zonder complexen. Ze gingen meteen op zoek naar een doelpunt.Dortmund-doelman Weidenfeller moest zich strekken op een schot van Rode Duivel Witsel. Op het kwartier was het wel raak. De Braziliaanse krachtpatser Hulk pakte uit met een verschroeiend schot vanop dertig meter en bracht Zenit op voorsprong.  De Russen drongen aan voor een tweede maar het doelpunt viel aan de overkant. Kehl kopte de 1-1 binnen. Een zucht van opluchting voor de Borussen.

In de tweede helft bleef Nicolas Lombaerts in de kleedkamer en mocht Zenit opnieuw het spel maken. Veel grote kansen leverde dit niet op. Invaller Rondon kon wel nog 1-2 scoren met een rake kopbal. Zenit had nog twee doelpunten nodig om door te gaan en dit was van het goede teveel. Dortmund plaatst zich, zonder veel glans, voor de volgende ronde. 

 

590 keer bekeken