Real ook thuis simpel langs Schalke

Real Madrid heeft zich zoals verwacht geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Het won een overbodige terugwedstrijd met 3-1 van Schalke 04. In de heenmatch was Real al met 1-6 gaan winnen op het veld van de Duitsers.

Real Madrid stelde een B-elftal op met het oog op de Classico van komend weekend tegen Barcelona. Geen Bale, Benzema of Di Maria. Wel op het veld Cristiano Ronaldo. Die opende na 20 minuten de score na een assist van Bale. Die laatste was de jonge Jesé komen vervangen die al na twee minuten zijn kruisbanden scheurde. Op het halfuur kwam Schalke wel langszij, zij het met een gelukje. Een schot van rechtsachter Hoogland week af en verdween voorbij een kansloze Cassilas in doel. Real kreeg nadien nog enkele kansen maar scoren zat er voor de pauze niet meer in.

Na rust drukte Real gewoon door. Toch moest het lang wachten op die verdiende voorsprong. Een kwartier voor affluiten was het dan toch zover. Opnieuw Cristiano Ronaldo zorgde voor 2-1. Zijn dertiende doelpunt in de Champions League. Een minuut later stond het al 3-1. Ronaldo trapte van dichtbij onbegrijpelijk tegen de lat, maar Bale bood Morata een doelpunt een schoteltje aan. Real gaat oververdiend naar de kwartfinale. De loting hiervoor is aanstaande vrijdag. 

 

1043 keer bekeken