Wesley Sonck stopt met voetballen

Wesley Sonck hangt na dit seizoen zijn voetbalschoenen definitief aan de haak. Dat maakt de spits vandaag bekend in Het Laatste Nieuws. Sonck speelt momenteel bij eersteprovincialer Appelterre.

Sonck speelde tot en met vorig seizoen bij Waasland-Beveren. In de zomer kon hij geen nieuwe club vinden tot hij begin dit jaar tekende bij Appelterre. Een Oost-Vlaamse ploeg in eerste provinciale waar zijn broer kapitein van is.  

Na dit seizoen is het genoeg geweest voor Sonck. “Het is op. Zondag had ik na een kwartier een blokkage in mijn rug en op maandag was mijn bezoek aan de osteopaat geen overbodige luxe. Ik kan het niet meer opbrengen. Maar dit seizoen werk ik nog af bij Appelterre, waar we nog vol aan de bak moeten om de redding af te dwingen. Ik zal zeker niet in een zwart gat vallen door al mijn opdrachten als analist."

Wesley Sonck speelde in zijn carrière voor RWDM, Germinal Ekeren (Beerschot), Racing Genk, Ajax, Borussia Mönchengladbach, Club Brugge, Lierse en Waasland-Beveren. Hij heeft ook 55 caps achter zijn naam staan en hij maakte 24 doelpunten voor de Rode Duivels. in 2001 won hij de Gouden Schoen.