Bondsparket eist straf voor Antwerp

Het Bondsparket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) eist een match achter gesloten deuren en een forfaitnederlaag tegen STVV voor Antwerp. De Geschillencommissie beslist dinsdagavond de definitieve straf.

De verklaring van het Bondsparket klinkt als volgt: “Ook al zou het kunnen dat de club en zijn betrokkenen er alles aan gedaan hebben om de wedstrijd te laten doorgaan, zijn wij van het Bondsparket van mening dat een wedstrijd achter gesloten deuren zich hier opdringt. We vragen bovendien dat STVV de wedstrijd met een 0-5-forfaitzege toegewezen krijgt, alsook de daarbij horende drie punten.”

De reglementen van de KBVB voorzien twee mogelijke sancties in dit geval. Ofwel krijgt de verantwoordelijke club een geldboete, ofwel een wedstrijd achter gesloten deuren. Die geldboete kan overigens niet hoger zijn dan 2480 euro.

Omdat een combinatie van beide straffen niet mogelijk is vindt het Bondsparket een wedstrijd achter gesloten deuren passender in deze zaak.

Op 1 maart staakte scheidsrechter Jonathan Lardot de wedstrijd tussen Antwerp en Sint-Truiden, nadat enkele supporters van Antwerp vuurwerk gooiden op het veld en het veld betraden. 

 

40 keer gelezen