Villas-Boas nieuwe coach Zenit

André Villas-Boas is de nieuwe coach van Zenit Sint-Petersburg. Dat heeft de club van Rode Duivels Axel Witsel en Nicolas Lombaerts zelf bekend  gemaakt. Donderdag wordt de Portugees officieel voorgesteld. Hij zal dan een contract voor twee seizoenen ondertekenen.

Het gaat niet zo goed met Zenit. Het staat pas tweede in de Russische competitie en het heeft een half mirakel nodig om de volgende ronde te halen in de Champions League. In de heenwedstrijd werd met 2-4 verloren van het Duitse Borussia Dortmund. Met Villas-Boas hoopt Zenit terug op het goede spoor te geraken. Villas-Boas volgt Sergei Semak op. Die werd pas een week geleden aangesteld als interim-coach. Die volgde de ontslagen succescoach Luciano Spalletti op. De Italiaan was al sinds 2009 aan de slag bij de Russen en leidde hen naar twee landstitels en een beker.

Villas-Boas werd eind december de laan uitgestuurd bij Tottenham. Benieuwd of hij Zenit terug op de rails krijgt. Ook moest onze landgenooit Nicolas Lombaerts vorige week onder Semak zijn aanvoerdersband afstaan. Benieuwd of hij deze zal terugkrijgen van Villas-Boas.

 

 

 

 

108 keer gelezen