Hazard: "vertrouwen niet beschamen"

Eden Hazard speelt onder José Mourinho beter dan ooit tevoren. De Portugese topcoach noemde Hazard al de beste jonge speler ter wereld. “Dat doet deugd,” zegt de 23-jarige Hazard op de website van de UEFA. “Het betekent dat ik goed bezig ben en dat Mourinho mijn werk apprecieert.”

Eden Hazard en Chelsea nemen het morgen in de achtste finales van de Champions League op tegen het Turkse Galatasaray. De heenwedstrijd in Istanbul eindigde op 1-1. Chelsea staat er dus het beste voor om zich te plaatsen voor de kwartfinales. Hazard ziet duidelijk het belang van deze wedstrijd in. “De Champions League is, samen met het WK, de hoogst aangeschreven competitie ter wereld. Alle spelers halen een hoog niveau en de matchen worden over de hele wereld bekeken.”

Hazard maakte dit seizoen, alle competities samen gerekend, al 15 doelpunten voor Chelsea. Velen zien hierin de hand van Mourinho. “Het is niet alleen dankzij Mourinho dat ik beter speel, maar het is wel zo dat hij zijn spelers enorm veel vertrouwen geeft. Hij probeert ons te prikkelen met korte statements en dat werkt wel.”

Hazard hoopt morgen opnieuw beslissend te zijn tegen Galatasaray. “Ik wil het vertrouwen van Mourinho niet beschamen. Ik probeer hem iets terug te geven op het veld en voorlopig lukt dat aardig. Hopelijk blijft het ook duren” besluit Hazard. 

 

491 keer bekeken