Liverpool vernedert Manchester United

Liverpool zet zijn titelambities kracht bij door met 0-3 te gaan winnen op bezoek bij Manchester United. Steven Gerrard, tot tweemaal toe en Luis Suarez zorgden voor de doelpunten. Liverpool nadert door deze overwinning tot op 4 punten van leider Chelsea. Voor Manchester United wordt een Champions League-ticket halen nu wel heel moeilijk.

Marouane Fellaini verdedigde deze week nog zijn manager David Moyes door te zeggen dat tijd zal uitwijzen dat hij een goeie manager is voor Man United. Moyes dropte zowel Fellaini als Adnan Januzaj in de basis voor de clash met het Liverpool van Simon Mignolet. Liverpool begon het best aan de wedstrijd, maar echt grote kansen volgden niet. Tien minuten voor rust zette Liverpool zijn overwicht om in een voorsprong. Gerrard zette een penalty om na hands van Rafael.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde: met een penalty voor Liverpool. Na een fout van Jones kon Gerrard zijn tweede van de middag maken. Manchester United slaagde er niet in om iets aan de situatie te veranderen. De situatie werd zelf nog slechter toen Liverpool een derde penalty kreeg. Tot overmaat van ramp werd Vidic ook nog uitgesloten na een tweede gele kaart. Gerrard kon zijn hattrick volmaken, maar deze keer raakt de Liverpool-captain de paal. Op het einde werd  het toch nog 0-3 dankzij topschutter Luis Suarez.

Deze vernedering is de negende competitienederlaag voor de Red Devils. Man United staat pas zevende in de Premier League en ziet de kansen op een Champions League-ticket alsmaar kleiner worden. Simon Mignolet en Liverpool nadert tot op 4 punten van leider Chelsea, dat bovendien een wedstrijd meer gespeeld heeft.

 

 

 

106 keer gelezen