Atlético blijft tweede in Spanje

Atlético Madrid blijft in het spoor van Real Madrid. De Rojiblancos wonnen gisteren met het kleinste verschil van Espanyol Barcelona. Thibaut Courtois en Toby Alderweireld speelden de volledige wedstrijd.

Van een hoogstaande wedstrijd kunnen we niet spreken. Atlético zette wel veel druk, maar de verdediging van Espanyol hield zich goed staande. Uitblinkers waren de twee doelmannen.

In de tweede helft lukte het Atlético dan toch om op voorsprong te komen. En wie anders dan Diego Costa zette de 1-0 op het bord. Na een steekpass van Villa ging de aanvaller alleen op doel af en hij maakte het koel af. Tien minuten later maakte hij bijna zijn tweede van de avond.

Een kwartier voor tijd hield het stadion de adem in. Thibaut Courtois botste tegen de knie van Cordoba en bleef even roerloos liggen. Na enkele minuten stond hij terug recht en speelde hij gewoon verder. Hij schudde zelfs nog enkele knappe reddingen uit de mouwen.

In de stand blijft Atlético Madrid tweede op drie punten van stadsgenoot Real Madrid. Barcelona staat derde met zeven punten achterstand, maar speelt vandaag nog tegen Osasuna. 

31 keer gelezen