"Ontgoocheld in uitspraken Courtois"

Simon Mignolet reageert vandaag in Het Laatste Nieuws voor het eerst op het conflictje tussen hem en Thibaut Courtois. “Ik vond het zeer jammer dat die opmerkingen mijn professionaliteit in twijfel trokken, maar dat hoofdstuk is afgesloten.”

Enkele weken geleden vertelde Mignolet dat hij vond dat hij onterecht moest wijken als nummer één bij de Rode Duivels. Een uitspraak die in het verkeerde keelgat schoot bij Courtois, die op zijn beurt reageerde door Mignolet een gebrek aan respect te verwijten.

“Professionaliteit en mentaliteit zijn twee dingen die me na aan het hart liggen”, reageert de doelman Liverpool. “Ik ben ambitieus, maar het ploegbelang primeert altijd. Ik gedraag me ook altijd zo professioneel mogelijk, altijd in het belang van de nationale ploeg. Initieel om de kwalificatie voor het WK af te dwingen en nu om in Brazilië naar de tweede ronde te gaan.”

Het relletje tussen de twee nationale doelmannen behoort nu ook tot het verleden, met dank aan bondscoach Marc Wilmots. “Wat er is gezegd, blijft tussen ons. De bondscoach heeft uiteindelijk zelf met zijn tweet over mijn verjaardag voor duidelijkheid gezorgd. Hij herhaalde dat mijn ingesteldheid is zoals ze hoort te zijn. Voor mij is hier een dikke streep onder getrokken.”

259 keer gelezen