Van Damme verdedigt Ruytinx

Jelle Van Damme doet vandaag enkele opvallende uitspraken in Het Nieuwsblad. De verdediger van Standard neemt het in een interview onder andere op voor Bjorn Ruytinx.

“Die dingen die daar gebeurd zijn, dat is pech. Ik denk niet dat hij iemand bewust zou blesseren”, zegt Van Damme over het incident tussen Ruytinx en Carcela. “Hij doet een gevaarlijke tackle, maar die dingen gebeuren in het voetbal. Volgens mij is Ruytinx van inborst geen slecht gast. Je moet daar doorheen kijken.”

Van Damme vindt het vooral erg dat er zo’n polemiek rond het incident is ontstaan. “Op een bepaald moment is het ook te ver gegaan. Ik las in de krant dat zijn vrouw bedreigd was en dat hij als vanalles en nog wat bestempeld werd. Dat is er ver over. Ik vind hem een goeie en belangrijke sjotter. Zeker voor een ploeg als Leuven. Hij is ook iemand die er altijd voor gaat, die zijn ploeg op sleeptouw neemt. Ik heb veel respect voor zulke mensen.”

In tegenstelling tot zijn club, verdedigt Van Damme Ruytinx dus. Standard trok zelfs naar de rechter. “Dat is hun recht”, reageert de verdediger. “Ze zullen daar ook wel hun reden voor hebben gehad.”

307 keer gelezen