Vooruitblik speeldag 30

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie staat er nog heel wat op het spel. Wie krijgt het laatste ticket voor play-off 1 en wie ontloopt de strijd voor degradatie?

 

STRIJD OM PLAATS ZES

De strijd om het laatste ticket van play-off 1 wordt ongetwijfeld de spannendste. Racing Genk en AA Gent hebben momenteel evenveel punten, maar Genk won een match meer. Op papier is het simpel voor de Buffalo’s: zij moeten beter doen dan Racing Genk.

Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. AA Gent krijgt zondag Zulte Waregem op bezoek, de ploeg die vierde staat in het klassement en vorige week een goede indruk maakte thuis tegen Club Brugge. Toch heeft Gent een goeie kans om te winnen.

De Buffalo’s lieten de afgelopen weken enkele mooie resultaten zien. Ze gingen bijvoorbeeld winnen op Standard en op Genk. Vorige week wonnen nog ze met 1-4 tegen Cercle, met drie doelpunten van Habib Habibou, de spits die deze winter overkwam van Essevee.

Voor Racing Genk staat een moeilijke verplaatsing naar Kortrijk op het programma. Zeker als je weet dat sterkhouders Simaeys en Kara er door schorsing niet bij zijn. De Limburgers rekenen vooral op Jelle Vossen.

 

WIE SPEELT PLAY-OFF DRIE

Bergen is al zeker van de laatste plaats in het klassement. Wie het tegen Les Dragons moet opnemen in play-off drie weten we zondagavond. Het belooft een interessante strijd te worden tussen Waasland-Beveren en OH Leuven.

Momenteel staat OH Leuven op de vijftiende plaats, drie punten achter Waasland-Beveren. Waasland-Beveren moet dus een punt pakken als het zich wil verzekeren van het behoud en play-off twee. Daarvoor moeten de Waaslanders het thuis wel opnemen tegen leider Standard. Leuven krijgt een makkelijkere tegenstander. OHL trekt namelijk naar Bergen.

Het is moeilijk om te zeggen wie het zal halen. Beide ploegen zijn goed op dreef de laatste tijd. Als we naar het klassement van 2014 kijken, staat Waasland-Beveren in play-off één. Het won onder andere van Racing Genk en Club Brugge. Bij OHL zorgde Ivan Leko weer voor geloof bij de spelers. Iets wat Herman Vermeulen niet lukte.

 

VUURDOOP HASI

In de schaduw van die vier ploegen kijken we ook uit naar het debuut van Besnik Hasi als hoofdcoach van Anderlecht. Paars-wit neemt het zondag thuis op tegen KV Oostende. KVO staat negende in het klassement, maar is een enorm gemotiveerde ploeg. Geen sinecure dus voor Anderlecht.

 

SPEELDAG 30 – ZONDAG 16 MAART – 18u:

  • Club Brugge – Cercle Brugge
  • Anderlecht – KV Oostende
  • AA Gent – Zulte Waregem
  • Kortrijk – Racing Genk
  • KV Mechelen – Charleroi
  • Lierse SK – Lokeren
  • Bergen – OH Leuven
  • Waasland-Beveren – Standard
142 keer gelezen