Bolt binnenkort ook voetballer?

Als het aan de bondscoach van Jamaica ligt, zien we Usain Bolt vanaf 2016 ook in een voetbaloutfit aan het werk. Winfried Schäfer verklaarde dat aan de krant The Gleaner. Hij wil graag het WK van 2018 bereiken met de spurtbom in zijn team.

“Usain bewees al in vriendenwedstrijdjes dat hij aardig wat voetbalkwaliteiten heeft”, zegt Schäfer. “Uiteraard is hij snel en als hij goed met een bal leert omgaan, kan hij zelfs een van onze beste spelers worden.”

“Op de counter zou niemand hem kunnen afstoppen. Bovendien zou ons stadion voor zo’n wereldster elke keer vol zitten en waar we gaan, zou iedereen komen kijken. Dat zou ons team een enorme boost geven.”

Usain Bolt zelf reageert voorlopig niet op het verzoek, al is het geen geheim dat hij een fervent voetballiefhebber is. Vooral Manchester United ligt hem nauw aan het hart.

Jamaica staat 80ste op de FIFA-ranking. In het verleden namen de Reggae Boyz nog maar één keer deel aan het WK, in 1998. Toen raakten ze niet door de groepsfase. Jamaica eindigde als derde in de groep achter Argentinië en Kroatië en voor Japan.  

93 keer gelezen