Fellaini neemt het op voor Moyes

Marouanne Fellaini neemt het in een interview met Sky Sports op voor zijn manager David Moyes. Die staat onder grote druk omdat hij er maar niet in slaagt om Manchester United op de rails te krijgen. De ‘Red Devils’ staan pas op een teleurstellende zesde plaats in de Premier League. Moyes nam deze zomer over van Sir Alex Ferguson die 26 jaar lang manager was van de club. “Ferguson opvolgen is een moeilijke taak,” zegt Fellaini, “de supporters moeten Moyes tijd geven. Als hij die krijgt zal blijken dat hij een goeie manager is voor Manchester United.”

Toch gaan er stemmen op om Moyes te ontslaan. Fellaini vindt dat “Manchester United anders is dan andere ploegen omdat zij hun manager altijd steunen.” Het is geen toeval dat Fellaini het opneemt voor de 50-jarige Schot. Hij plukte Fellaini in 2008 weg bij Standard en haalde hem naar Everton. Daar groeide Fellaini uit tot een sterkhouder. “Hij is de belangrijkste persoon in mijn carrière. Ik kan geen slecht woord over hem kwijt, omdat hij zoveel voor mij gedaan heeft” aldus Fellaini.

Deze zomer ruilde Fellaini, net als David Moyes, Everton voor Manchester United. Een onverdeeld succes is zijn passage bij United nog niet geweest. Fellaini was lange tijd geblesseerd en kwam nog maar 13 keer in actie. De laatste weken is Fellaini wel beter op dreef. Hij wil dan ook wat terug doen voor zijn geplaagde manager. “Ik kan hem alleen maar bedanken door hem terug te betalen bij Manchester United.”

Manchester United wil nog een Champions League-ticket voor volgend seizoen behalen, maar dan moet het wel 9 punten goedmaken op Manchester City. De stadsrivaal heeft bovendien ook nog eens twee matchen minder gespeeld.

 

 

 

177 keer gelezen