Vanhaezebrouck opvolger Maes?

Als het van Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht afhangt, volgt Hein Vanhaezebrouck Peter Maes op als hoofdcoach van Lokeren. Dat zegt hij in Het Nieuwsblad. Lambrecht houdt er dus rekening mee dat Maes na dit seizoen vertrekt.

“Peter is een ambitieuze man en de ambities die Anderlecht koestert, kan Lokeren hem niet geven”, begint Lambrecht. “Wij zitten stilaan aan ons plafond. En Peter is hier nu vier jaar, het is blijkbaar gebruikelijk bij hem dat hij dan denkt aan een andere club. Dat was zo bij Geel en dat was ook al zo bij Mechelen.”

Maes ligt nog twee jaar onder contract bij Lokeren, maar hij wordt de laatste tijd nadrukkelijk gelinkt aan Anderlecht. Als Besnik Hasi er niet slaagt als hoofdcoach, is de kans dus groot dat Maes volgend seizoen naar de landskampioen trekt.

Een ideale opvolger voor Maes is volgens Lambrecht Hein Vanhaezebrouck. “Hij zou een goeie voor ons zijn en heeft hier nog gevoetbald, hé.”

Vanhaezebrouck speelde tussen 1998 en 2002 voor Lokeren en werkte er nadien als jeugdcoördinator. Momenteel ligt hij nog onder contract bij KV Kortrijk. 

243 keer gelezen